Ons Koor

 

Christelijke Oratoriumvereniging Te Deum Laudamus bestaat sinds 2001.
We zijn begonnen met een groep enthousiaste muziekliefhebbers, die voor de uitdaging stonden om een goed klinkend koor te gaan vormen. Paul Heijboer had van het begin af de leiding. Momenteel is Pim Overduin onze dirigent.
In 2003 hadden we ons eerste concert, dat in het teken van passiemuziek stond. Hierna werden regelmatig concerten uitgevoerd.
Het doel is om klassieke muziek uit te voeren, waarbij wij ons beperken tot een verantwoord repertoire.
We hechten veel waarde aan de bijbelse boodschap. Muziek kan de kracht van de boodschap versterken.
De kooravonden zijn ontspannen en gezellig. Ontspanning door inspanning: vaak pittige muziek instuderen en repeteren. Met als hoogtepunt: Het concert.We repeteren in de regel om de 2 weken op woensdagavond.

Adres:Mozeskerk, Noordstraat 4 Kapelle-Biezelinge.

Onze dirigent Pim Overduinpimoverduin
Pim Overduin begon op jonge leeftijd met fluit- en pianolessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Middelburg. Van 1988 tot 1997 studeerde hij koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van Veldhoven en Jan Bogaarts, en orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen. In 1995 slaagde hij cum laude voor zijn praktijkdiploma directie met een uitvoering van het Requiem van Mozart en de Funeral Anthems van Purcell. Hij deed dit met het Leiden English Choir, dat hij leidde van 1992 tot 1997. pimoverduin
In 1997 voltooide hij zijn studie met een diploma Uitvoerend Musicus met een uitvoering van Le Roi David van Arthur Honneger.Begin 1993 dirigeerde hij, ter gelegenheid van de opening van het Nieuwe Theater aan het Spui in Den Haag, het Singspiel Mahoganny van Bertold Brecht en Kurt Weill. In zijn geboorteplaats Middelburg voerde hij herontdekte symfonieën uit van Christian Ernst Graf, die in het midden van de 18e eeuw in Middelburg werkte.In januari 1994 werd onder zijn mederegie de theatercollage ‘Fakkel zonder standbeeld’, een hommage aan Jan Palach, uitgevoerd. In dezelfde maand begon hij zijn werkzaamheden als dirigent van het Koninklijk Schiedams Mannenkoor Orpheus, waar hij tot 2006 dirigent was. Ook componeerde hij muziek voor een theateruitvoering van Kiplings ‘Jungle Book’.Naast dirigent was hij hoofd van de afdeling muziek aan de jeugdtheaterschool Rabarber in Den Haag en gaf hij les op de Haagse Hogeschool.Momenteel dirigeert hij het oratoriumkoor VOV Vlissingen, Vocaal ensemble Cantare het kinderkoor van de Vrije School Zeeland en het strijkersensemble Con Legno en coacht hij dirigenten en koren. Vanaf september 2015 voert Pim Overduin de directie over de COV Te Deum Laudamus.