Nieuwsbrief bestuursvergadering 21 augustus 2019

Nieuwsbrief nav de bestuursvergadering van donderdag 21 augustus 2019

We hebben er als bestuur weer veel zin in…  Met vernieuwde energie en weer ruimte voor nieuwe muzikale inspiratie en creativiteit schuiven we onze stoel nog eens wat dichter tegen de vergadertafel aan….

 • Margreet Rietveld heeft een zoontje (Maxime) gekregen. Als koor hebben we haar een kaart ter felicitatie gestuurd.
 • Puntje financiën er is toch nog een kleine wijziging in de eindstand van het concert in het Watersnoodmuseum. We sluiten nu af met 36 euro in de plus (kijk zo doen we dat;-).. Het concert van 4 mei blijft wel in de rode cijfers hangen, rond de 500 euro in de min. Er volgen nog kleine acties om deze stand verder terug te dringen.
 • De RaboClubkasactie is er dit jaar ook weer, vanaf 27/09 tot 06/10 kan er gestemd worden!
 • Plan is om de website en de sociale media aan te pakken. Het geheel moet up to date worden gemaakt & zo leuk gemaakt worden dat mensen spontaan een beetje blijer worden als ze onze site bezoeken. De site is nu ook beveiligd, dit heeft Pieter geregeld.
 • Het concert van 4 mei is geëvalueerd en daar kwamen de volgende punten uit: Het was weer waardevol met de beelden erbij, al met al een mooi en indrukwekkend concert. 
 • Op 5 Oktober is de verplichte koormorgen waarvoor de NH Kerk in Yerseke ter beschikking is gesteld. Mark gaat ons die morgen begeleiden. We starten om half 10. Pauze om kwart voor 11 met koffie en een baksel. Wie wil dit doen? We stoppen om uiterlijk half 1.
 • Vooruitkijkend kwamen we al snel bij 16/11 uit. Wat valt er voor een concert onder andere te regelen? Ontwerpen flyer (Fijn dat je dat weer wil doen Michael!) entree prijzen bepalen, programmaboekjes maken, tekstlezer benaderen enz. Generale repetitie willen we om14:00 uur laten starten. Tussen generale en concert wordt er koffie geschonken. Ook werd het idee geopperd om geen toegangsprijs te vragen, maar in plaats daarvan een collecte te houden. We gaan kijken hoe andere koren dit aangepakt hebben. De Evensong begint om 16.30 uur en duurt iets meer dan een uur.
 • Ook de AVG is ter sprake gekomen omdat onze licentie per 30 september verloopt. Alette doet navraag van de meerwaarde hiervan bij de KCZB.

Tja en toen moesten we even ons glas bijvullen…

 • Justine heeft een digitaal overzicht gemaakt van de aanwezige en (afwezige)  koorleden per repetitieavond… Er kleurden wel heel veel hokjes rood. Maar fijn weer zo’n nieuwe start… richting het concert zien we er naar uit jullie weer elke repetitieavond te zien en samen met jullie van ieders bijdrage te genieten! Leden werven gaan we actief doen. Een manier is een mail sturen naar oud-leden om ons koor weer onder hun aandacht te brengen… Voor andere initiatieven staan we open!
 • En dan het psalmenconcert op D.V.10 Oktober 2020. Iets concreter hebben we gekozen voor het type karakter van het concert. Ook is er in samenwerking met Pim een conceptinvulling gemaakt. Verder is de locatie bekend: de Geerteskerk in Kloetinge. Daar is ruimte voor ongeveer 375 bezoekers.
 • We hebben een meerjarenplan opgesteld voor de concerten van de komende 5 jaar. Dit komt binnenkort op de website. Ook een lokkertje voor nieuwe leden!!
 • De functies en taakverdeling: veel hetzelfde, wat kleine verschuivingen. PR gaan Justine en Mieke doen. zakelijke mededelingen doet Justine en meer verhaalachtige zaken doet Mieke. Facebook gaat door Pieter, Alette en Mieke beheerd worden.
 • Opmerkingen bij de rondvraag: meerjarige sponsoring.. Riet meldt dat ze rond maart volgend jaar zal verhuizen en dat daarmee misschien haar voorzitterschap even op een lager pitje zal komen te staan. We overtuigen Riet ervan dat we deze periode als bestuur onze schouders er best even extra onder willen zetten…

Hopend op weer een fijn seizoen met elkaar, groet ik jullie!

 

Mieke